casino siteleri

Ağbaba: Cumhurbaşkanlığına İleride kötü niyetli biri seçilirse ne olacak?

Siyaset Haber Girişi : 26 Şubat 2017 08:57
Ağbaba: Cumhurbaşkanlığına İleride kötü niyetli  biri seçilirse ne olacak?
MALATYA HABER - MALATYA'N

Yeşiltepe’de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,getirilmek istenen başkanlık sisteminin Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bekasına zarar vereceğini söyleyerek, “Parlamenter demokrasiyi güçlendirip yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

Deprem konutları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, referandum sürecinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gittiği yerlerde getirilmek istenen sistemin Türkiye’yi her alanda gerileteceğini örneklerle açıklayan Ağbaba, vatandaşlardan 16 Nisan Referandumunda Hayır oyu vermelerini istiyor. Yeşiltepe merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen Ağbaba burada yaptığı konuşmada; “12 Eylül darbesinin kapatamadığı, 15 Temmuz Darbe girişiminin hedefindeki meclis, getirilmek istenen başkanlık sistemiyle işlevsiz hale getiriliyor. Meclisin kanun yapma yetkisi, bütçe yapma yetkisi elinden alınıyor, başkana veriliyor.Bakanlar meclisten çıkarılmıyor.Bakanlar dışarıdan seçilecek.Bu meclis kurtuluş savaşıyla kurulmuş, Gazi meclis. Meclisin yok edilmesini istemiyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALIDIR

Tüm yetkinin bir kişide toplanmasının yanlış olduğunu,konuyu  Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tartışmadıklarını belirten Ağbaba, “ Yapılacak değişiklikle bütün yetki bir kişiye veriliyor. Anayasa Mahkemesinin üyelerini o kişi belirliyor, milletvekilleri o kişi seçiyor.Bakanları o atıyor.Muhtar seçerken bütün yetkiyi o muhtara verir misiniz? Muhtarın görevi mahalleye hizmet etmek. Seçtiğiniz muhtara evinizin tapusunu, arabanızın ruhsatını verir misiniz? Vermezsiniz. Bu seçimle bir kişiye bütün yetkiyi vermek istiyorlar. Yasama, Yürütme, yargıyı bir kişi belirliyor. Bir de partili cumhurbaşkanlığı getirmek istiyorlar. Cumhurbaşkanı birliğimizi, beraberliğimizi temsil eder. Tarafsız olması lazım. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan olduğunu düşünün. AKP’li, MHP’li yurttaşlarımız buna ne diyecekler?” ifadelerini kullandı. 

BİR KİŞİYİ SEÇİYORSUNUZ, O KİŞİ HERKESİ SEÇİYOR

YouTube Haber arası

Ağbaba konuşmasının devamında ; “Vali’yi , il başkanını, baş savcıyı, kaymakamı, il başkanını, ilçe başkanını o kişi atıyor. Böyle bir şey olur mu? Tüm gücün bir elde toplanmasına karşıyız. Bir kişiyi seçiyorsunuz, o seçilen kişi herkesi seçiyor. Bu sadece bizim meselemiz değil.İsimler üzerinde tartışmıyoruz. Cumhurbaşkanı da hepimiz gibi bir fani. Bu işi yüz yıl yapacak değil. İleride kötü niyetli biri seçilirse ne olacak? 2010 referandumu yüzde 58 ile geçti.O dönem Fetullah Gülen’i başkan yapacağız deselerdi. Seçilirdi.Bunun ne kadar yanlış olduğunu tartışmamıza gerek yok.Saddam Hüseyin başkan değil miydi? Kaddafi, Hüsnü Mübarek, Esad bunlar başkan değil miydi? Bu sistemin Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bekasına zararı olacağını düşünüyoruz.Parlamenter demokrasiyi güçlendirerek yolumuza devam etmemiz gerektiğini düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.