casino siteleri

AĞBABA: MALATYA'DA MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI ARTTIRIRSAK TÜRKİYE'DE İKTİDAR OLURUZ

Siyaset Haber Girişi : 03 Haziran 2015 16:03
AĞBABA: MALATYA'DA MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI ARTTIRIRSAK TÜRKİYE'DE İKTİDAR OLURUZ
Cumhuriyet Halk Partisi (

Mitingte, İlgezdi, Taşdelen ve Emir’in konuşmalarının ardından Genel Başkan Yardımcıları Ağbaba ve Bingöl söz aldı.

Deprem konutları

 

AĞBABA: “BİZİM ARKAMIZDA TARİHİN EN BÜYÜK DEVRİMCİSİ MUSTAFA KEMAL'İN EVLATLARI VAR"

Mitingde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'nin iktidar olacağını söyleyerek şöyle devam etti, "Sizler her zaman özgürlüğü, eşitliği, demokrasiyi savundunuz. Sizler bir kolunda ceylanı diğer bir kolunda aslanı besleyen Hacı Bektaş'ın evlatlarısınız. Bugün her şeye rağmen bu meydanda yüreklice alkışlıyorsanız, bilin ki Cumhuriyet Halk Partisi ayakta durmaya devam edecek ve iktidar olacaktır. Birileri meydan meydan geziyor, gazetecileri tehdit ediyor, Genel Başkanımıza hakaret ediyor, siyasi parti liderlerine hakaret ediyor. Sanmasın ki bizi teslim alabilir, sanmasın ki bizi korkutabilir. Bizim arkamızda Mehmet Cengizler, Nihat Özdemir gibi zenginler yok, bizim arkamızda mafya babaları yok, bizim arkamızda yeni yetme haram medyası yok. Bizim arkamızda emperyalizme, yedi düvele meydan okuyan tarihin en büyük devrimcisi Mustafa Kemal'in evlatları var" dedi.

 

Ağbaba vatandaşların sadece CHP'nin iktidar olması istediklerini belirterek şöyle devam etti, "Gittiğim yerlerde vaatlerimizi anlatıyoruz, Emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücret bin 500 lira, kadınlara en az 720 lira para vereceğiz diyoruz, bizi dinleyenler ise aylık 720 lira para vereceğiz diyoruz istemeyiz diyorlar. Niye istemiyorsunuz diye sorunca ise 'siz iktidar olun' başka bir şey istemiyoruz. Bizler bu inançla yola çıktık ve yolun sonuna yaklaştık" ifadelerini kullandı.

 

AĞBABA: "HDP'YE GİDECEK HER BİR OY AKP'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISINI ARTTIRIR”

 

4 yıl boyunca hiç kimsenin yüzünü yere baktırmadığını söyleyen Ağbaba, "4 yıl boyunca mecliste sağcısının, solcusunun sesi oldum. Şimdi ise bir söylenti var: ‘Her evden bir oyu Hakların Demokratik Partisi (HDP)'ye verelim’ diyorlar. ‘HDP barajı geçsin ve AKP zayıf düşsün’ diyorlar. Bunun propagandasını yapan iki kesim var. Birinci kesim CHP'nin zayıflamasını isteyen bir güç olan AKP'dir. Onlar bizim güçlü olmamızdan çekiniyor. Çocuklarımızın geleceğini karartan 4+4+4 eğitim sistemine karşı mücadele eden ve hayır oyu veren bir tek siyasi parti var oda CHP'dir. 4 yıl boyunca AKP'ye karşı mücadele eden bir tek siyasi parti var o da CHP'dir. Bugün çocuklarımız zorla istemedikleri okula gönderiliyorsa bunda AKP'nin, MHP'nin, HDP'nin de günahı var. Çünkü 4+4+4 eğitim sistemine 3 parti de evet oyu verdi. AKP bizim güçlü olmamızı istemiyor. Bunu anlayabiliriz. Bir başka kesim var onlar ise bizim kardeşlerimiz. Bu kardeşlerimiz 2011 seçimlerinde CHP'ye oy verdiler, CHP'nin bayrağını dalgalandırdılar. Kardeşlerimiz diyorlar ki 'nasıl olsa CHP'nin milletvekili sayısı yeterli HDP'nin barajı aşması lazım oy verin’ diyorlar. HDP'nin baraj problemi yok. Bir diğer gerçek ise HDP’nin Malatya'dan Milletvekili çıkarma şansı yoktur. Bizden gidecek her bir oy AKP'nin milletvekili sayısını arttırır, CHP'nin ise milletvekili sayısını düşürür. Bu ise HDP'ye oy isteyen arkadaşların istediği bir durum değil. Bundan kesinlikle kuşku duymuyorum. Seçime 5 gün var, burada bulunan tüm vatandaşlarımızdan 5 tane oy istiyorum. CHP'ye oy vermeyen 5 vatandaşımızın oylarını CHP'ye verdirmenizi istiyorum. İstediğimiz bu 5 oyu Veli Ağbaba Milletvekili olsun diye istemiyoruz, bu 5 oyu Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapmak için istiyoruz. Malatya'da milletvekili sayımızı arttırırsak Türkiye'de iktidar oluruz. bizlere oy vermeyen solcu arkadaşlarımızın da güvencesidir, Malatya'da yaşayan herkesin güvencesidir" dedi.

 

BİNGÖL: "13 YILLIK AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE HALK YOKSULLAŞTI"

 

YouTube Haber arası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise Malatya'nın CHP'nin iktidarına hazır olduğunu söyleyerek şöyle devam etti, "Malatya, CHP'ye en büyük desteği veren illerin başında gelecek. Türkiye'de yapılan her seçim kendi döneminde ve o günün koşullarında önemlidir. 7 Haziran seçimleri ise Türkiye için ve bölge için hayati önem taşıyor. Bu seçimin mutlaka iktidar değişikliği ile sonlanması gibi bir sorumluluğu var. Çünkü 13 yıllık iktidarı döneminde AKP sadece ve sadece halkı yoksullaştırdı, çaresizleştirdi. Bizler bir seçim bildirgesi yayınladık. İçinde her kesimin sorunlarının tespiti ve çok net çözümleri var. Hiçbir siyasi parti bizim yayınladığımız seçim bildirgesinin önüne geçemedi. Bazı siyasi partiler ise bizi taklit ettiler. Bizim seçim bildirgemizi alıp sadece rakamlarla oynadılar. Bizim seçmenlerimiz ise aslı varken taklitlerine itibar etmezler. Bizler seçim bildirgemizi açıkladık ve AKP'de bir telaş başladı. Başbakan 'biz topladık biriktirdik, CHP ise bizim biriktirdiklerimizi halka dağıtacak' dedi. Evet bizler halka dağıtacağız. bizler halkın partisiysek, ezilenlerin partisiysek elbette Türkiye'nin zenginliklerini bu ülkenin emeklisine, işçisine, çiftçisine yoksuluna, engellisine kısacası AKP iktidarının görmezden geldiği bu ülkenin gerçek yurttaşlarına dağıtacağız. Bizim derdimiz koltuk derdi değil, bizler tek bir derde odaklandık o da memleketimizdir. Biz sosyal demokrat bir partiyiz bizim temel ilkelerimiz var. Biz yurt sever bir partiyiz. Gerici AKP'nin yaptığı gibi ne inanç üzerinden ne etnik kimlik üzerinden ne de yaşam tarzı üzerinden kesinlikle siyaset yapmıyoruz. Bizler için kimliği ne olursa olsun herkes birinci sınıf yurttaştır ve hiç kimseyi ayrım yapmadan kucaklıyoruz." ifadelerini kullandı.