casino siteleri

Ağbaba, Malatya’da ona da hayır dedi

Malatya Haber Girişi : 23 Temmuz 2019 09:45
Ağbaba, Malatya’da ona da hayır dedi
CHP Genel Başkan Yardımcı

Ağbaba, açıklamasında;

Deprem konutları

"2000 yılında hizmete giren Yimpaş Alışveriş Merkezi binası bir süre sonra kapatılmış, Yimpaş Holding’in 46 milyon TL’lik vergi borcundan düşülerek, 23 milyon 350 bin TL bedelle Hazine’ye devredilmişti. 

Dörtyol’da faaliyet gösteren Malatya SGK İl Müdürlüğü’nün 15 yıldır atıl bir şekilde bekletilen YİMPAŞ binasına taşınacağının açıklanmasının ardından kamuoyunda bir kez daha tartışılmaya başlandı.

SGK’NIN 10 DÖNÜMLÜK ARAZİSİ BOŞTA DURUYOR

Malatya SGK İl Müdürlüğü’nün, Yeni Devlet Hastanesi karşısı İŞKUR Binası yanında 10 dönümlük arazisi olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “2014 yılında 7,5 Milyon lira verilerek belediyeden alınan araziye, SGK İl Müdürlüğü yapılması için çalışmalar başlamıştı. Ama aradan geçen 5 yılın ardından SGK İl Müdürlüğü’nün YİMPAŞ’a taşınacağını açıklamak,  klasik AKP vizyonsuzluğu olsa gerek” dedi. 

“BİNA TAŞIMAYI YATIRIM SANIYORLAR”

Ağbaba, “AKP’nin siyasi anlayışı ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla özetlenebilir. SGK gibi, hastaneler, İŞKUR ve diğer kurumlarla en çok işi olan bir kurum şehrin dışına çıkarırken kimlerin görüşünün alındığı merak konusu. 2015 Yılında Malatya binası ihaleye çıkarken girişimlere başlayan Elazığ’da 2017 yılında ihale yapıldı, 2019 Ağustos ayında 13 Bin metrekarelik alana sahip SGK binası hizmete girecek. Malatya için ‘büyük olur’ denilerek iptal edilen ihaleler, başka şehirlere küçük bile oluyor. Malatya’daki iktidar milletvekilleri de kamu kurumlarını bir binadan başka binaya taşıyarak  ‘yatırım’ müjdeleri veriyorlar” ifadelerini kullandı.

‘MALATYA’YA YATIRIM ÖDENEĞİ YOK’ DİYORSANIZ, SATIN ARAZİYİ YAPIN BİNAYI

YouTube Haber arası

Veli Ağbaba açıklamasının sonunda; “15 yıldır atıl bekleyen YİMPAŞ’ın sağlamlığı ölçülmüş müdür? O bina depreme dayanıklı mıdır? Binanın yeniden hayata geçirilmesi için harcanacak parayla yeni ve modern bir binanın yapılacağı düşünülmüyor mu? İnönü Caddesi’nde en uzun cepheye sahip SGK binası ne olacak? Kime verilecek? İŞKUR yanındaki 10 dönümlük arazinin üzerine yeni bir bina yapmak kimsenin aklına gelmiyor mu? Şayet ‘Malatya’ya yatırım için ödenek yok’ diyorsanız 5,5 dönümlük mevcut bina ve bahçesini satarak modern ve akıllı bir bina yapılması çok mu zor” dedi.