casino siteleri

Akıllı kartlarda çevrimiçi para yükleme dönemi başladı

Bölge Haber Girişi : 29 Ocak 2018 13:43
Akıllı kartlarda çevrimiçi para yükleme dönemi başladı
Adıyaman Üniversitesinde
Adıyaman Üniversitesinde kimlik kartı olarak da kullanılan ödeme işlemi özellikli akıllı kartlara internet üzerinden çevrimiçi para yükleme özelliği kazandırıldı.

Adıyaman Üniversitesi öğrencileri ve çalışanlarının kimlik kartı ve ödeme aracı olarak kullandıkları akıllı kartlara kioksa (para yükleme makinesi) gitmeden internet üzerinden çevrimiçi para yükleme dönemi başladı. Adıyaman Üniversitesinde kimlik kartı olarak kullanılan akıllı kartlar, turnikelerde giriş çıkış kontrolünden kütüphanede ödünç kitap alımına kadar geniş bir yelpazede kullanılırken ayrıca kantin ve yemekhanede de ücret ödeme aracı olarak da kullanılıyor. Şimdiye kadar akıllı kartlara para yüklemek için sadece para yükleme makinelerine gitmek gerekiyorken artık çevrim içi para yükleme özelliği ile para yükleme makinelerine gitmeye gerek kalmadan her yerden internet vasıtasıyla akıllı kartlara para yüklene bilecek.

Yeni hizmet hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Üniversitemiz mensuplarının hayatlarının kolaylaştırmak ve değerli zamanlarını israf etmemek için ADYÜ’de akıllı kimlik kartı dönemi başlatmıştık. Böylece kimlik kartları hem kimlik olarak hem de bir ödeme aracı olarak kullanılmaya başlandı. Giriş çıkışlarda turnikeler vasıtasıyla elektronik olarak kimlik kontrolü yapımından kütüphanede ödünç kitap alımına, Üniversitemiz kantin ve yemekhanelerinde ödeme aracı olarak geniş bir yelpazede kullanmaya başladık. Şimdi bir kolaylık daha getirerek akıllı kartlara para yükleme işlemi için para yükleme makinelerine gitmeye gerek kalmaksızın internet üzerinden yapılmasını sağladık. Böylece zamandan tasarruf sağlanmış oldu. Artık para yükleme makinelerinde sıra beklemeden istenilen yerde kartlara para yükleme işlemi gerçekleştirilebilecek. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.