casino siteleri

Arguvan'da kış yarısı etkinliği düzenlendi.

Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Şubat 2015 10:14
Arguvan'da kış yarısı etkinliği düzenlendi.

Kızık Köyü'nde düzenlenen birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla Orta Asya'dan beri süregelen geleneklerden olan kış yarısı etkinliği tertiplendi ve ilgi gördü.

Deprem konutları

Etkinlikte komite üyeleri, folklorik kıyafetler içerisinde değişik roller üstlenerek; gelin, damat, baba, koruyucular yapay bir deve ve davul zurna eşliğinde göçü canlandırdı. Devamında hep birlikte halay çekildi. İlçede her yıl yapılan ve bahara yaklaşmanın sevincinin yaşatıldığı etkinlik öncesi hazırlık sürecinde, evlerin kapısı çalınarak yiyecek toplandı. Köy sokaklarını dolaşan gençler köy sakinlerini hem etkinliğe davet etti hem de kışın yarılanmasının sevincini yaşadı. Kış yarısı kültürel etkinliği toplanmış olan bu yiyeceklerden yapılan aşın misafirlere ikramı ile sona erdi.

Bu etkinliğin yanı sıra Abdal Musa Lokması da yapıldı. Etkinliğe Kızık köyüyle birlikte çevre köylerden, Arguvan'dan ve Malatya'dan yüzlerce kişi katıldı.

Etkinliğe; İlçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP İlçe Başkanı İbrahim Çopur, Belediye Meclis Üyeleri, bazı mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YouTube Haber arası

 Etkinliğin sonunda katılımcılara etli pilav ikram edildi.