casino siteleri

ATATÜRK’ÜN MALATYA’YA GELİŞİ TÖRENLERLE KUTLANDI

Malatya Haber Girişi : 14 Şubat 2015 13:44
	 ATATÜRK’ÜN MALATYA’YA GELİŞİ TÖRENLERLE KUTLANDI
Gazi Mustafa Atatürk’ün M

 

13 Şubat Cuma günü saat 10.00’da düzenlenen ve kalabalık bir protokolün katıldığı törende; çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Anıt Şeref defterini yazarak imzaladı. Başkan Çakır, daha sonra yazdıklarını sesli olarak okudu. 

Deprem konutları

Başkan Çakır Anıt Şeref Defteri’ne yazdığı yazıda; 
Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk,
Malatya’yı ziyaretinizin 84. yıldönümünde, kalabalık bir heyetle birlikte manevi huzurunuza gelmiş bulunuyoruz.
Her türlü zorluk ve imkansızlıklara rağmen, büyük mücadeleler sonucunda kurup bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda büyümekte ve yükselmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli illerinden birisi olan Malatya ise bölgesinde bir yıldız gibi parlamaktadır. Hızlı ve modern bir şekilde gelişen ve büyüyen ilimiz, Büyükşehir statüsü ile taçlanmış olup, yapılan yatırım ve hizmetlerle AB standartlarında bir il olma yolunda hızla ilerlemektedir.
İnsan odaklı hizmetler üreterek, insanların hayatlarını kolaylaştıran yönetimimiz, işaret buyurduğunuz gibi halkımıza efendilik değil, hizmet etmektedir. “Bu millete hizmet eden O’nun efendisi olur” düsturundan hareketle hizmet anlayışını sürdüren Belediyemiz, başlattığı ‘hizmet kervanı’nı Malatyamız’ı “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” hedefine ulaşıncaya kadar devam edecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle şehrimize teşriflerinizin 84. Yıldönümü nedeniyle Malatyalı hemşerilerim adına şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım” dedi.

2. Tören Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı

YouTube Haber arası

Anıt önünde düzenlenen törenin ardından Atatürk evi gezilerek, Halk Eğitim Merkezi salonunda ikinci bir program düzenlendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada da bir konuşma yaptı. Çakır yaptığı konuşmada;
“Bin bir güçlük ve yokluk içerisinde emperyalist güçlere karşı kurtuluş savaşı veren aziz milletimizin önderliğini yapan Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra, ülkenin kalkınmasına ve imarına yönelik çalışmalara hız vermiştir. 
Bu çalışmalar kapsamında yurt gezilerine çıkan Atatürk, ilki 13 Şubat 1931’de, ikincisi de 14 Kasım 1937’de olmak üzere iki defa ilimizi ziyaret ederek, gelişen ve büyüyen Malatya’ya verdiği önemi göstermiştir. 
92 yıl sonra bugün Atatürk’ün kurarak bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, onun gösterdiği hedefler doğrultusunda dünya devletleri arasındaki müstesna yerini alırken, Malatya’mız da kabuğunu kırmış modern bir Büyükşehir olarak yoluna emin adımlarla devam etmektedir. 
O’nun Cumhuriyet’imizin kuruluş yıllarında ifade ettiği; “Millete efendilik yoktur, hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur” düsturunu ilke edinen yönetimimiz; halktan aldığı güç ve yetki ile Malatya’mızı gerek fiziki gerekse sosyal ve kültürel alanda daha yaşanılabilir bir kent yapma adına yoğun bir gayretin içerisindedir. 
Amacımız, 84 yıl önceki ziyaretinde yapmış olduğu, “Önemli ve Feyizli Şehir” nitelemesine layık olmak üzere Malatya’mızı alt ve üst yapısı ile birlikte bütün kentsel sorunlarını asgari düzeye indirmiş bir bütün şehir konumuna getirmektir. Bu hizmet yürüyüşümüzde elbette en büyük rehberimiz O’nun; “manevi mirasım” olarak ifade ettiği “akıl ve bilim” dir. 
Bugün tarih, 13 Şubat 2015 Cumhuriyet tarihimizde 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi tarihler önemli tarihlerdir. Fakat bütün bu tarihler tüm yurtta coşku ile kutlanırken, 13 Şubat tarihi sadece Malatya’da kutlanır. Bizler de yerel yönetimin seçilmiş en üst organı olarak bu tarihi önemsiyor, programlar düzenliyoruz. 
Tam da burada Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın bir tespitini sizlerle paylaşmak istiyorum: “1938 de vefatının ardından üretilen değil; 1881’de doğan, ailesiyle, eğitimi ile askeri ve siyasi hayatı ile yaşam tarzı ve fikirleri ile konuşulan, öğrenilen, öğretilen bir Atatürk; İnanıyorum ki, en başta onun aziz hatırasına gösterilebilecek en güzel hürmet olacaktır.” 
Bu vesile ile büyük önderin İlimize teşriflerinin yıl dönümünde; Büyükşehir statüsü ile taçlanmış olan Malatya’mızı ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma’ hedefi doğrultusunda yarınlara hazırlanan yarınlara emin adımlarla yürüyen, kalkınan bir il olma yolunda gayret ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir kez daha O’nu rahmetle saygıyla, hürmetle anıyorum” dedi.