casino siteleri

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN DERBİDE DOSTLUK ÇAĞRISI

Spor Haber Girişi : 04 Mart 2015 15:35
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN DERBİDE DOSTLUK ÇAĞRISI
Manisa Celal Bayar Üniver

Bakan Çağatay Kılıç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Maliye Bölümü’nde öğrenim gören öğrencileri bakanlık merkez binada kabul ederek, yöneltilen sorulara detaylı ve samimi cevaplar verdi.

“Beklentiler ve Sorunlara Yanıt Arayacağız”
Bakan Çağatay Kılıç, öğrencilerle bu şekilde bir araya gelerek bakanlığın çalışmalarına dair paylaşımlarda bulunma imkanı bulduklarını söyledi ve “Genel anlamda baktığımızda amacımız sizlerle sohbet etmek. Aynı zamanda genç kardeşlerimizin beklentileri ve sorunlarına da yanıt bulmak isteriz” dedi.

Gençlerin üniversite yaşantılarına ışık tutmanın önemli olduğuna işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Geçmiş yıllarda okuyan öğrencilerin yaşadığı çoğu sorunun şuanda yaşanmadığını görebiliriz” şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç’ın Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen programlar hakkında öğrencilerin görüşlerini de aldı. Gerçekleştirilen faaliyetlerden memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, “ Bizler için çok güzel projeler ortaya çıkıyor” dediler.

Bakan Çağatay Kılıç, Derbiyi Değerlendirdi
8 Mart Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini de değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, karşılaşmanın ülkemizin en önemli derbilerinden biri olduğunu ve söz konusu rekabetin Türk futbolunun gelişmesi yönünde fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

Futbolun ruhu içerisindeki dostluk ve kardeşlik kavramlarına vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

“İki güzide kulübümüzün futbolcularının ve yöneticilerinin bilinç ve sorumluluk duygusunu sahaya yansıtacağına inanıyorum. Aynı zamanda ülkemizdeki sporseverler kadar yurtdışındaki vatandaşlarımızın da yoğun bir ilgiyle takip edeceği bu karşılaşma tanıtımımıza da ciddi bir katkı sağlayacaktır.

Sahada üç ihtimalin olduğunun unutulmaması gerektiğine  dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Burada iki kulüpten de tek isteğimiz derbiyi bir futbol ve spor şöleni olarak yaşamaları. Ayrıca buradaki genç kardeşlerimizin geleceğine güzel hatıralar bırakacak bir mücadelenin sahaya yansıtılmasını umuyorum” dedi.

Toplantı sonunda Bakan Çağatay Kılıç ile öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Deprem konutları

YouTube Haber arası

 

“ Üniversitelere Gençlik Müdürlükleri Kurmayı Düşünüyoruz”
Öte yandan, Türkiye Öğrenci Konseyi’ne mensup üniversite öğrencileri Ankara’da gerçekleştirdikleri iki günlük kampın ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın misafiri oldu.

Katılımcı gençlerle bakanlık merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda gençler,  Bakan Çağatay Kılıç’a gençlik merkezlerinden Kredi Yurtlar Kurumu’na kadar bir çok konuda sorular yönelttiler.

Mersin Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Salih Kankanat’ın gençlik merkezlerinin tıpkı KYK yurtları gibi üniversite içlerinde de faal olması hakkındaki sorusuna cevap veren Bakan Çağatay Kılıç, üniversitelerin içerisine böyle bir şey yapmanın rektörle yapılacak işbirliğine bağlı olduğunu söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, “ Gençlik merkezlerini üniversiteler içerisinde yaptığımız takdirde dışarıdan katılacak olan gençler için bu sıkıntı yaratacaktır. Ayrıca sizin sürekli aynı ortamda olmanızı da istemiyoruz. Farklı gençlerle bir araya gelmenizi istiyoruz” dedi.

 Üniversiteler içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir temas noktası şeklinde çalışacak olan il spor müdürlüğüne bağlı, gençlik müdürlüklerinin kurulması noktasında düşünceleri olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, bu sayede koordinasyonun daha iyi sağlanabileceğine dikkat çekti.
Toplantı,Bakan Çağatay Kılıç’ın gençlerin taleplerini dinleyip, sorularına cevap vermesinin ardından yapılan sohbetle sona erdi.