casino siteleri

Bina yıkımını üstlenen firmanın ´işi yarım bırakıp kaçtığı´ iddiası

GENEL Haber Girişi : 26 Ekim 2023 11:17
Bina yıkımını üstlenen firmanın ´işi yarım bırakıp kaçtığı´ iddiası
Kahramanmaraş´ta ağır hasarlı raporu verilen bir binanın sakinleri, yıkımı üstlenen şirketin işi yarım bırakıp kaçtığını iddia etti
Kahramanmaraş´ta ağır hasarlı raporu verilen bir binanın sakinleri, yıkımı üstlenen şirketin işi yarım bırakıp kaçtığını iddia etti.
Kahramanmaraş´ın Oniikişubat ilçesinde bulunan Kuba Apartmanı´na 6 Şubat depremleri sonrasında ilk önce orta hasar raporu, daha sonra ikinci bir inceleme ile ağır hasarlı raporu verilerek yıkımına karar verilmişti. Geçtiğimiz günlerde binanın bir bölümünün yıkımı üstlenen şirket tarafından yıkılması sonrası bina sakinleri, şirketin işi yarıda bırakarak kaçtığını iddia etti. Apartman sakinleri, mahkemenin ara kararı olmasına rağmen yıkım şirketinin kararı beklemeden apartmanı yıkmaya başladığını ve binaya zarar verdiğini de ileri sürdü.

"Biz mahkemeyi beklerken bu olaylar başımıza geldi"
Apartman sakinlerinden Mehmet Kürük, "Burası 7 katlı, 28 daire ve her katta 4 daire var. Cumartesi günü bu olaylar başladı. Burası önce orta hasarlıydı, bir iki arkadaşımız ´tekrardan incelensin´ dedikten sonra gelen ekibin ağır hasar vermesiyle başladı. İtiraz süreci bittiği için tekrardan itiraz edemedik ve olay mahkemeye intikal etti. Mahkemeye sevk olduktan sonra herhangi bir bilgi de gelmedi. Biz mahkemeyi beklerken bu olaylar başımıza geldi. Mahkeme ara kararını verdi ama yıkım şirketi bu binanın yıkımını 150 bin TL karşılığında almış. Apar topar kaçtılar" dedi.

"Adalet arayacağız"
Bir diğer apartman sakini Filiz Aksüyek, "Kanun çerçevesinde beklemeden dün yıkım yapıldı, bugün de yıkımı yapan hiç kimse bulunmuyor. Adalet arayacağız, canımız gitmedi ama malımız gitti. Şu süreçte çok sıkıntılı ilerliyor. Bütün yerlere dilekçelerimizi vereceğiz ve o şekilde ilerleyecek süreç" diye konuştu.

"Bunun orta yolunun bulunmasını istiyoruz"
Sürecin daha açık bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Sefa Kozanoğlu, "Bu binanın daha önce performans analizi falan alındı, mahkemeye sunuldu ve mahkemede itiraz süreci devam ediyor. Fakat biz bu binada mahkemenin yıkımı durdurma kararı olmasına rağmen apart topar yıkılmaya çalışılmasına karşıyız. Biz bunun amacının ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Bir an önce yıkılıp yangından mal mı kaçırılıyor acaba? Sürecin daha açık bir şekilde belirtilmesini istiyoruz. İster siyasiler olsun, ister adli yetkililer olsun buraların bir an önce ne olacağı belli olsun. Bir taraf yıkmamak için uğraşıyor, bir taraf yıkmak için uğraşıyor. Bunun bir orta yolunun bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.