casino siteleri

Büyükşehir Belediyesi Kayısı Çırpısı Alacak

Malatya Haber Girişi : 31 Ekim 2018 21:07
Büyükşehir Belediyesi Kayısı Çırpısı Alacak
Kayısı üreticilerine bir

Malatya Büyükşehir Belediyesi çöp entegre tesisinde çöpleri tutuşturmak için kayısı çırpılarını satın alacak. Bu sayede hem entegre tesisindeki çöpler daha kolay tutuşurken hem de Malatya çiftçisi de ek bir gelir sağlamış olacak.

Deprem konutları

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Malatya Büyükşehir Belediyesi çöp yakarak elektrik enerjisi üretmekte. Hem enerji kazanım hem de ekonomiye kazandırması için toplanan çöpün yakılarak elektrik elde edilmekte. Bu çöplerin tek başına yanma olayını tam olarak gerçekleştiremediği için bazı girişimlerde bulunduk. Yetkililerle görüşülerek çiftçilerimiz kayısı çırpılarını kendileri imha etmekteler yada bahçe kenarlarına biriktirip yada bazılarına dağıtarak bunu gidermektedirler. Fakat makinaları getirip çalı çırpıyı getirip çit şekilde ufalanarak çöpe karıştırılarak daha iyi yanmasını sağlamak amacıyla girişimlerde bulunduk. İnşallah bunu toplamaya başlarsak hem çiftçimizin bahçesinde temizlik yapılmış olacak hem de çiftçiye ekonomik bir destek sağlamış olacağız. Çünkü belki tonunu 100 125 liraya alacaklar.

YouTube Haber arası

Çiftçilerimiz genellikle imha etmektedir. Bu durumu ekonomiye kazandırmış olacağız. İnşallah hem çiftçimize, ülkemize ve belediyemize faydası olur. Büyük bir katkı sağlamış oluruz. Bilindiği gibi lavralar kesinlikle kuru dalların ağaçlı gövde ile kabuğun arasına yumurtalarını bırakmaktadırlar. Burada kışlığa yatıyorlar baharda tekrar ergin hale gelerek meyve ağaçlarına zarar vermekteler. Defalarca çiftçilerimize söylüyoruz bahçede çalı, çırpı, odunsu kuru kısımları kesinlikle bahçenizin dışına çıkarılıp imha edilmesini söylüyoruz. Bu vesileyle inşallah bahçelerimiz tertemiz olacak” diye konuştu.