casino siteleri

Çalık son noktayı koydu

Malatya Haber Girişi : 15 Temmuz 2018 12:54
Çalık son noktayı koydu
Malatya'da çok konuşulmuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, birçok ilde bulunan eski stadyumların yerinin ‘Millet Bahçesi’ yapılacağı açıklamalarının ardından, İnönü Stadı da Battalgazi Belediyesi’nin Yeşilkuşak projesi alanında yer aldığı için Millet Bahçesi yapım işini Battalgazi Belediyesi’nin üstleneceği gündeme geldi. Bu alandaki tüm binaların yıktırılması işi Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılınca Battalgazi Belediyesi’nin devre dışı bırakılacağı iddia edildi. Tüm bu iddialara da son noktayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık koydu. Çalık, projenin bütün illerde Büyükşehir Belediyeleri üzerinden yürütüleceğini açıkladı.

Deprem konutları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sürecinde, birçok ilde bulunan eski stadyumların yerinin ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte Malatya İnönü Stadının tartışılan akıbeti de netlik kazandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ‘Millet Bahçesi’nin yapılacağı alan olan İnönü Stadyumu Battalgazi Belediyesi’nin Yeşilkuşak projesi alanında yer aldığı için Millet Bahçesi yapım işini Battalgazi Belediyesi’nin üstleneceği gündeme geldi. 

 

Daha sonra İnönü Stadı’nın bulunduğu alandaki tüm binaların yıktırılması işi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarıldı. İhale 24 Temmuz’da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak. Bu ilan ‘Millet Bahçesi’ işini Büyükşehir’in üstlenmiş olduğu ve Battalgazi Belediyesi’nin devre dışı bırakıldığı iddialarına yol açtı.

 

Millet Bahçesi yapım işini Malatya Büyükşehir Belediyesi mi yoksa Battalgazi Belediyesi’nin mi yapacağı merak edilirken beklenen açıklamayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptı. Çalık projenin bütün illerde Büyükşehir Belediyeleri üzerinden yürütüleceğini açıkladı.

 

BÜTÜN İLLERİMİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÜZERİNDEN YÜRÜTECEK

24 Haziran seçimleri sonrası AK Parti Malatya Milletvekilleri’nin, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Tesislerinde Malatya basını ile bir araya geldiği toplantıda Millet Bahçesi yapım işini hangi belediyenin üstleneceği sorusu sorulunca; Çalık, “Bunu bütün illerimiz büyükşehir belediyeleri üzerinden yürütecek. Bizim Büyükşehir Belediyesi veya Battalgazi Belediyesi gibi bir ayrımımız söz konusu değil. Yerel yönetimlerimizin, hem Battalgazi Belediyemizin başarıları hem de Büyükşehir Belediyemizin başarıları Malatya’mızın başarısı olacak. Bunu en hızlı şekilde nasıl yaparız? Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçeleri yapacağız açıklamalarının hemen ardından İnönü Stadyumu’nun TOKİ tarafından Büyükşehir Belediyemize devri yapıldı ve ihale süreci başlamış vaziyette. Amacımız Millet Bahçesi’ni en hızlı şekilde milletimizle buluşturmak. Millet Bahçesi, Yeşilkuşak ile aynı güzergahta zaten. Yeşilkuşak ile birlikte Millet Bahçesi de orada. Battalgazi Belediye Başkanımızın başlattığı Yeşilkuşak ve onunla birlikte Millet Bahçesi. Burada amaç, Battalgazi Belediyesi ya Büyükşehir Belediyesi değil, Malatya’nın kazanımları. Battalgazi Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da hizmetleri için teşekkür ediyorum. Millet Bahçesi’nin süreci başladı, ihale süreçlerini de yakından takip ediyoruz. Milletimize hayırlı uğurlu olsun.” yanıtını verdi.

YouTube Haber arası

ERTV