casino siteleri

Çektiği video ile deprem bölgesine yardım topladı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 09 Mart 2023 11:30
Çektiği video ile deprem bölgesine yardım topladı
Depreme Şanlıurfa´da yakalanan gurbetçi, bölgede çekip gönderdiği video ile bir gecede 30 milyon Türk Lirası yardım toplayarak Türkiye´ye
Depreme Şanlıurfa´da yakalanan gurbetçi, bölgede çekip gönderdiği video ile bir gecede 30 milyon Türk Lirası yardım toplayarak Türkiye´ye getirdi.
Danimarka´da yaşayan Gül Mehmet Demir, depreme ziyaret için geldiği memleketi Şanlıurfa´nın Birecik İlçesine bağlı Ayran kırsal Mahallesinde yakalandı. Deprem sabahı bölgeyi gezip bir video çeken Demir, Almanya, Danimarka, İsveç, Norveç, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Belçika´daki gurbetçiler tarafından kurulan sivil toplum kuruluşlarına gönderdi. Videoyu izleyen gurbetçiler, bir günde 30 milyon Türk Lirası toplayarak bölgeye gönderdi. İki gün içinde Kahramanmaraş´a 2 tır, Gaziantep´in İslahiye ilçesi ile Nurdağı ilçesine 4 tır, Hatay´ın Defne ilçesi ve Samandağı ilçesine 3 tır, Adıyaman´a 5 tır giyecek, gıda, soba, battaniye, tüp, tüplü ocak ve odun ulaştırıldı. Birecik ilçesinde ise 2 gün boyunca 10 bin kişiye yemek veren gurbetçiler, 24 adet konteynır kurmak için de çalışma başlattı.
Adıyaman´daki yardım dağıtım çalışmalarına katılan Gül Mehmet Demir, "Bu gün Adıyaman´a geldik, yardımlarımız devam ediyor. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, yardımları halen geliyor. Biz de dağıtmaya devam ediyoruz" diye konuştu.