casino siteleri

Devlet erkanı Anıtkabir’de

Diğer Haber Girişi : 23 Nisan 2015 14:31
Devlet erkanı Anıtkabir’de
23 Nisan Ulusal Egemenlik

 TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın  Akdoğan, bazı bakanlar ile bazı milletvekilleri Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün  mozolesine  geldi.

Deprem konutları

  Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koymasının ardından, saygı      duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Heyet daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, açılışını yaptığınız, ilk başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisi 95 yaşında. Bugün vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Liderliğinizde, devletimiz bağımsızlığına, milletimiz hürriyetine kavuşmuştur. Bugün, huzur ve güven içinde yaşadığımız bir ülkemiz varsa, bunu size ve milli mücadelemizin aziz kahramanlarına borçluyuz.

YouTube Haber arası

TBMM olarak yegane hedefimiz, sizin açılışını yaptığınız çatı altında devletimizi ve milletimizi, muasır medeniyetler seviyesine eriştirmektir. Devletimiz, devletler ailesinin güçlü bir üyesi; milletimiz, milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak ebediyen yaşayacaktır. Hedefimiz, ülkemizin milli egemenliğine dayalı, çoğulcu, demokratik, laik vasfını güçlendirmektir. Emanetiniz emin ellerdedir. Sizden aldığımız ilham ile gelecek daha güzel olacaktır. Bize bıraktığınız eserlerinizle iftihar ediyor ve size minnet duyuyoruz. Ruhunuz şad olsun."