casino siteleri

‘Emperyalizmin Kıskacında Ortadoğu’ konferansı düzenlendi

Bölge Haber Girişi : 09 Ocak 2018 16:08
‘Emperyalizmin Kıskacında Ortadoğu’ konferansı düzenlendi
Adıyaman'ın Kahta ilç
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Gönüllüler Platformu tarafından ‘Emperyalizmin Kıskacında Ortadoğu’ konferansı düzenlendi.

Moderatörlüğünü Eğitimci Halit Akel’in yaptığı konferansa Dr. Bekir Tank ve Gazeteci Yazar İlhami Işık, konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Kahta Şube Başkanı Mustafa Işık, emperyalist güçlerin, Ortadoğu ve İslam coğrafyasındaki etnik ve mezhebi duyarlılıklardan büyük savaşlar başlatma konusunda çok mahir olduğunu söyledi.

1979 Fransa devriminden sonra artık milliyetçiliğin de dünya milletlerinin gündemine girdiğini belirten Dr. Bekir Tank, Avrupalıların milliyetçiliği emperyal emellerine alet ettiğini söyledi.

Dr. Bekin Tank, “Ortadoğu, maalesef bir günü saatlerce anlatılacak kadar dolu geçiyor. Bu doluluk ise hep vahşet sahneleri, şiddet ve zulüm gibi eylemlerle geçmektedir. Emperyalizmi devlet bazında kullandığımızda bir hükümdar veya bir yöneticinin elindeki gücün daha fazlasına sahip olmak amacıyla kullanmasıdır. Bu güce sahip olan kişinin iyi olup olmadığına göre emperyalizm değişiyor” dedi.

Siyasal analizleri ne kadar geniş tutarsanız da muhakkak soğuk bir çıkara çarpıp durduğunu vurgulayan Gazeteci Yazar İlhami Işık, o çıkarın gölgesinin üzerinize doğru sürükleneceğini söyledi.

Kahta Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, akademisyenler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.