casino siteleri

Gürkan, "Değerlerimize sahip çıkıyoruz"

GENEL Haber Girişi : 29 Aralık 2020 16:38
Gürkan,
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü´nün Babası ile Oğlu´nun ve 8. CumhurbaşkanıTurgut Özal´ın babasının mezarlıklarının bakım, onarım ve yenileme çalışması talimatları yerine getirildi.
Geçtiğimiz günlerde iki televizyonun ortak canlı yayın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, Malatya´nın değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Başkan Gürkan, "Yıllardır Malatya Karababa Mezarlığı´nda ve Sancaktar Mezarlığı´nda 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü´nün babası babası Abdülfettah Efendi Zade Harbiye Nezareti Muhakemat Dairesi Mümeyyizliği´nden Müteakit Merhum Haci Reşit Bey ile İsmet İnönü Paşa´nın oğlu Ali İzzettin ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal´ın babası Mehmet Sıddık Özal´ın kabirleri bulunuyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu iki özel ve değerimizle ilgili yetkili birimimize talimatı verdik. Aynı zamanda bunun yanında Malatya´da kabirleri bulunan diğer değerlerimizin de kabirlerinin yer tespiti yapılarak, o kabirlerin de bakım, onarım ve yenileme çalışması da devam ediyor" dedi.
Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanlığı´na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Yetkilisi Osman Gönültaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan´ın talimatları üzerine harekete geçtiklerini ifade ederek, " Başkanımızı verdiği talimatları doğrultusunda, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü´nün babası Abdülfettah Efendi Zade Harbiye Nezareti Muhakemat Dairesi Mümeyyizliği´nden Müteakit Merhum Haci Reşit Bey ile İsmet İnönü Paşa´nın oğlu Ali İzzettin ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal´ın babası Mehmet Sıddık Özal´ın kabirlerinin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında son aşamaya geldik. Ayrıca Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan´ın talimatları doğrultusunda Malatya´nın yetiştirdiği değerlerin kabirlerinin de yer tespiti yapıldı ve çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.