casino siteleri

Gürkan: “Iftar Çadırı'na Gelen Herkes Baş Tacımızdır

Malatya Haber Girişi : 09 Temmuz 2015 18:07
Gürkan: “Iftar Çadırı'na Gelen Herkes Baş Tacımızdır

Battalgazi Belediye İftar Çadırı’na, sivil toplum kuruluşları sohbetleri ile katkı vermeye devam ediyor. Bu kapsamda CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, İftar Çadırı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İftar Çadırı’nın en önemli özelliğine dikkat çekerek, “Bugün iftar çadırın en güzel tarafını anlatmak istiyorum. Bu çadır iftar çadırına, yoldan gelen, dışarıda kalan, misafir olan Türkiye’nin değişik illerinden gelen, Malatya’mızın değişik mahallelerinden gelen ve gerekse yurt dışından gelen mülteci konumunda olan misafirlerimizin uğradığı bir mekan haline gelmiştir. Bu mekanı Ramazan’ın feyzi bereketi açısından değerlendirmemiz ayrı bir konu. Ama hem ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal barış açısından, hem de Malatya’mızın ihtiyaç duyduğu sosyal entegrasyon açısından da önemli bir işlem görüyor. Bu çadırda her akşam belediye meclis üyelerimizden, muhtarlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından, kanaat önderlerinden katılım oluyor ve sizlerle bir araya geliyorlar. Bu da Malatya açısından ve Türkiye’deki genel fotoğrafın yerele teşmil edip, yansıması açısından önemlidir. Burası bir siyasi grubun, bir siyasi partinin değil, burası Mevlana dergahıdır. Herkes buraya gelir. Oruç tutan, tutmayan, zengini fakiri, çoluğu, çocuğu, hak etmiş, etmemişi değil, yolunu buraya doğrultarak iftar çadırımıza gelen herkes bizim başımızın tacıdır. Ramazan’ın ilk gününden itibaren kurulan çadırımızda hayırseverlerin katkıları, şerbet dağıtan Kızılay gibi, şehit ve gazi yakınlarına verilen yemekler, artan yemeklerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Malatya’nın ihtiyaç duyduğu o sosyal entegrasyon dedikleri şey, sosyal birleşme ve ortak paydamız Malatya olgusunun burada tezahür ettiğini görüyoruz. İşte bizim iftar çadırımızın en temel özelliği bu tezahürün taçlandırılmış bir şekilde gerçekleştirilmesidir” dedi.
Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ise, iftar çadırında verilen hizmete dikkat çekerek, “Başkanımız hem tarihe verdiği önemle, hem de yüce İslam dinine verdiği değerle tabiri caizse bizleri onurlandırılmış oluyor. Tarihi eserleri ile ün salmış Eski Malatya’mızın daha güzel hale getirmiş olması takdire şayandır. İftar çadırında binlerce insana verilen yemeklerle, dağıtılan gıda yardımlarıyla, toplumu kucaklamasıyla bir Belediye Başkanı gibi değil, ailemizin bir ferdi gibi davranması ayrıca bir güzelliktir. Tarih, din ve Türk kültürüyle yetişmiş bir insanın toplumumuza verdiği bu değeri, bu kıymeti gördükçe, yaşadıkça Malatya’mızın ne kadar şanslı, ne kadar mütekamil bir noktaya gittiğini görmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da, Ramazan ayı içerisinde Hz. Ali’ye yapılan saldırıya dikkat çekerek, “Hz. Ali’ye saldırı aslında 19 Ramazan’da yapılmıştır. Ancak 21 Ramazan’da Hakka yürüdü. Hazreti kimdir? Sorusuna şu şekilde cevap verilebilir; Cengaver, ilim sahibi, Cenabı Peygamberimizin hem amcası oğlu, hem damadı. Hz. Hasan ve Hüseyin’in babaları ilk Müslüman olan sahabelerdendir. Hz. Ali 598 senesinde Kabe-i Beytullahta doğan ilk ve tek kişidir. Yani kainatta ikinci bir kişiye Kabe’de doğma lütfu verilmemiştir. İmam Ali ki Şuara suresi 214.’de ‘Ey Muhammet yakınlarını uyar’ mealindeki ayet geldiğinde iki gece peş peşe yakınlarını evine davet eder yemek hazırlanır fakat olaya su katarlar ve Cenab-ı Peygamberimize kendisine peygamberlik geldiği emri yakınlarına söyleme şansını vermezler. Üçüncü gece Hz. Hatice anamız yemek hazırlar fakat artık son kerteye gelmiştir. Ve Cenab-ı Peygamber Allah tarafından Resullükle görevlendirildiğini eğer kendisinin risaletini kabul eden olursa onu kendisine vekil, vasi ve kardeş tayin edeceğini söylemiştir. O yemekteki cemaatte kimseden ses çıkmaz ama 12-13 yaşlarındaki İmam Ali derki ’Ya Muhammed ben sana inanıyorum. Ben senin Resullüğüne inanıyorum, senin Allah tarafından görevlendirildiğine inanıyorum.’ Bunun üzerine Cenab-ı Peygamberimiz ‘Ya Ali sen benim kardeşim, vezirim, vekilim ve vasimsin’ der. abbim bizi şefaatlerinden mahrum etmesin” ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından İftar Çadırı’nda sohbetleri ile programa katkı sunanlara teşekkür belgesi verilirken, akşam ezanı ile birlikte iftar gerçekleştirildi.

Deprem konutları