casino siteleri

Kadına şiddet nefret suçu olsun

Gündem Haber Girişi : 09 Mart 2015 10:03
Kadına şiddet nefret suçu olsun

Veli Ağbaba, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Deprem konutları

ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Kadına karşı şiddetle ilgili toplumsal seferberlik başlatılmalı ve kadına yönelen şiddet nefret suçu kabul edilmeli” dedi.

Ağbaba, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 8 Mart’ın kadının özgürlük mücadelesinin adı olduğunu ifade etti. Bu mücadele bayrağının, her gün bir kadının öldürüldüğü Türkiye’de daha da yükseklere çıkarılması gerektiğini savunan Ağbaba, kadına karşı şiddetle ilgili toplumsal seferberlik başlatılarak kadına yönelen şiddetin “nefret suçu” kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Konuyla ilgili bir kanun teklifini de Meclis Başkanlığına sunacaklarını belirten Ağbaba, CHP’li belediyelerin “Mor Bayrak” projesini anımsatarak şöyle devam etti:

 

YouTube Haber arası

“Toplumsal cinsiyet eşitliği kriterlerini yerine getirmiş belediyelerimize mor bayrak vermeye başlattık. Belediyelerimizi belli uluslararası kriterlere göre değerlendiriyoruz. Kreş, sığınma evi, danışma merkezi, kadın yönetici, kadın çalışan sayısına bakıyoruz. Bu kriterleri sağlamış belediyelerimize mor bayrak veriyoruz. Şu ana kadar 9 belediyemiz belediye meclislerinde karar aldı. Amacımız 2019 yılında tüm belediyelerimizi mor bayraklı yapmak. Tüm kentlerimizde mor bayraklar dalgalanacak ve kadının özgürlük mücadelesi için daha fazla çalışacağız” dedi.