casino siteleri

Kayısı Ağaçlarında Şubat Ayında Yapılması Gerekenler

Diğer Haber Girişi : 11 Şubat 2015 13:13
Kayısı Ağaçlarında Şubat Ayında Yapılması Gerekenler
Malatya İl Gıda Tarım ve
1.HAFTA Yeni sezonda hastalık ve zararlılara yataklık yapan, bahçe içindeki kurumuş dallar ve budama artıklarının temizlenmesi gerekir.
2.HAFTA Tarla faresi ve kör fare zararı olan bahçelerde zehirli yem uygulaması yapılır.
3.HAFTA Yapacağımız toprak tahlili sonuçlarına göre Azotlu gübrelerin 2/3 lük kısmı ağaçların taç iz düşümlerine verilir. Topraklarımız kireçli ise Amonyum Sülfat gübresi tercih edilmelidir. (Uygulanacak gübre miktarı ağaç yaş başına 100 gram üzerinde) hesaplanır.
4.HAFTA

Hava koşulları uygun ise ılıman geçiyorsa (Toprakta don olayı yoksa) fidan dikimi yapılabilir.

Ağaçlarda pembe tomurcuk dönemi başlamış ise kayısıda Yaprak delen(Çil) ile Bakteriyel Kanser ve Zamklanma hastalığına karşı ilaçlamalara başlanır. Bu dönemde zararlı böceklere karşı mücadele yapılması gerekiyorsa ve ilaç karışımı yapılacaksa %50 bakırlı preparatlardan birisi (100 lt suya 400 gr dozunda ) uygulanmalıdır. Bakteriyel Kanser ve zamklanma hastalığına karşı % 1 lik Bordo Bulamacı uygulaması yapılacaksa başka bir ilaçla karışım yapılmamalıdır. Bordo bulamacı hazırlanırken 100 Lt suya 1kg Göztaşı ve 0.5kg sönmemiş ya da 1 kg sönmüş kireç ayrı ayrı plastik kaplarda eritilerek 1/3 'ü su ile dolu deponun içine önce eritilen kireç süzülerek konur daha sonra eritilen Göztaşı onun üzerine süzülerek konur.

Erik Koşnili(Kabuklu Bit) zararlısı ile yoğun bulaşık dallar budanarak temizlenmeli ve bir yerde yakılmalıdır. Genç ağaçlarda bu dönemde şekil budamaları yapılmalı ve ağacın taç iz düşümleri yabancı otlardan temizlenmelidir.

Deprem konutları

 

YouTube Haber arası