casino siteleri

Malatya CHP'de neler oluyor?

Siyaset Haber Girişi : 25 Ekim 2017 11:51
Malatya CHP'de neler oluyor?
CHP Malatya İl Başkanlığı

BuSabah Gazetesinde Türkan Yıldız'ın haberine göre Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu'ndan sonra Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin’in görevine son verdirildi

Deprem konutları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl ve ilçe yönetimlerinde deyim yerindeyse deprem yaşanıyor. Önce Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu kendi deyimiyle bezdirildi ve Sarıoğlu buna istinaden istifa etti. Sonra da CHP İl Başkanlığı tarafından yapılan bir müdahale ile CHP Yeşilyurt İlçe başkanlığı düşürüldü.

6 ASİL ÜYE İSTİFA ETTİRİLDİ
  2 farklı güvenilir kaynaktan edinilen bilgiye göre, Aralık ayında CHP içerisinde yapılacak olan seçimlerden dolayı Yeşilyurt İlçe Başkanlığına, İl Başkanlığı tarafından baskı yapıldı. Delegelerin seçimiyle ilgili yaşanan karmaşadan sonra CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin’in görevine son verdirildi. Yine iddiaya göre, Küçükşahin’in görevi, İlçe Yönetiminde bulunan 6 asil üyenin istifa ettirilmesi ile doğrudan düşürüldü.

BİREYSEL BİR KARAR MI?
  Normal şartlarda ilçe yönetimlerinde 16 asil üye, 16 yedek üye bulunuyor. Kanun gereği eğer yönetimin 3’te 2’si istifa ederse yönetim düşüyor. İddiaya göre, Ahmet Küçükşahin yönetime geldiğinde 16 yedek üye zaten istifa etmişti. Yani koskoca yönetim yedek üyesiz yönetilmekteydi. Sonraki süreçte İl Başkanlığı ve Küçükşahin arasında yaşananlarla beraber 6 asil üye istifa etti ve Küçükşahin yönetimindeki Yeşilyurt İlçe Başkanlığı düştü. Yine iddiaya göre, Enver Kiraz yönetimindeki CHP İl Başkanlığı, bu 6 asil üyeye, İlçe Başkanlığının düşmesi için istifa ettirdi. Yine de merak edilen konu; bu 6 asil üyenin neden istifa ettiği ve bunun bireysel bir karar olup olmadığı konusu oluyor…

KÜÇÜKŞAHİN’DEN AÇIKLAMA
  Diğer taraftan, konuyla ilgili olarak bilgi almak üzere aradığımız Ahmet Küçükşahin, şehir dışında olduğunu ve tüzük gereği ilçe başkanlığı görevinin düştüğünü yeni öğrendiğini söyledi. Küçükşahin, Malatya’ya geldiğinde gerekli araştırmayı yapacağını da belirtti.

Tüm bunlarla beraber akıllarda birçok soru kalırken, en merak edilen konu ise 2 merkez ilçe yönetiminde değişiklik yaşanmasının doğurduğu sonuçlar…

SARIOĞLU İSTİFA ETMİŞTİ
  Öte yandan geçtiğimiz aylarda da dönemin CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, açık açık bezdirildiğini belirtmişti. Sarıoğlu’nun, BUSABAH köşe yazarımız Mahir Temur’a verdiği röportajda bir soruya verdiği cevap şöyleydi:

“SORU: İstifanızda CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ın veya Veli Ağbaba’nın bir etkisi var mı?

CEVAP: ‘İstifa et’ gibi bir etki yoktu ama benim yönetimime müdahaleler yapılıyordu. Yönetim içinde bana karşı bir takım hareketler oluşturuluyordu. Hiçbir şekilde hareket yapmayacak kişi harekete geçiriliyordu. Ummadığım kişiler beklemediğim hareketler sergiliyordu. Ama bunun dışarıdan empoze edildiğini ve yönlendirildiğini net bir şekilde anlıyordum.”

YouTube Haber arası

TÜRKAN YILDIZ   BUSABAH GAZETESİ