casino siteleri

Malatya'da AK Parti’de iddialı isimler yarışacak

Siyaset Haber Girişi : 20 Eylül 2018 22:46
Malatya'da AK Parti’de  iddialı isimler yarışacak
Malatya’da mevcut büyükşe

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler ile ilgili geri sayım başladı. Yerel seçimlerde gözler, AK Parti'nin Kasım ayının sonlarına doğru açıklayacağı isimlere çevrilirken, Malatya’da mevcut büyükşehir başkanının yanı sıra bazı isimlerde ön plana çıktı. Ön plana çıkan isimler arasında milletvekilleri de var.

Deprem konutları

BÜYÜKŞEHİR’DEN HALK MEMNUN MU?

Yerel seçimler için saha araştırması başlatan AK Parti, bir yandan yaptığı anket çalışmalarıyla yerel yönetimlerin performansını halka sorarken; bir yandan da halkın belediyelerden beklentilerini tespit ediyor. AK Parti, Kasım ayında açıklamayı planladığı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı için öncelikle mevcut başkan Hacı Uğur Polat’ın şahsının tanınma, beğenilme, istenilme durumunu tespit ettirir iken, diğer taraftan belediye hizmetlerinden halkın memnun olup olmadığını da en ince ayrıntısına kadar araştırıyor.

BELEDİYENİN HİZMETLERİ ARAŞTIRILIYOR

Ankette, mevcut belediye başkanı Hacı Uğur Polat’ın hizmetlerine yönelik detaylı sorular bulunuyor. "İcraatlardan memnun musunuz?", "Hangi icraatları başarılı veya başarısız buluyorsunuz?" sorusu kaldırımdan çevre düzenlemesine, kanalizasyondan sosyal belediyecilik hizmetine kadar bütün icraatlar için soruluyor. Kamuoyu yoklamasında, bir de ucu açık soru var. 'Kimi büyükşehir belediye başkanı görmek istersiniz?" sorusuyla Malatya büyükşehir belediyesi için gönülden geçen isimleri yazmaları isteniyor.

HALKIN YARISI FİKİR BELİRTMİYOR

YouTube Haber arası

Böylece, Malatya büyükşehir belediye başkanlığı için öne çıkan isimlerde belli oluyor. Öne çıkan isimler arasında Hacı Uğur Polat, Selahattin Gürkan, Ahmet Çakır, Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, Cemal Akın, Mehmet Yaşar Çerçi, Sami Er, Ali Bakan, İbrahim Gezer, Mustafa Şahin, Naci Şavata, Ahmet Münir Erkal ve diğer isimlerin yanı sıra ankete katılanların yarısı fikir belirtmiyor. AK Parti kurmayları, “bu çalışma ile belediye başkanlarının performansını ölçülüyor. Sonuçta bu çalışmaların aday belirlemede büyük etkisi olur” dediler.