casino siteleri

Malatya Tecde Mahallesi Lağım Soluyor

Malatya Haber Girişi : 09 Haziran 2019 21:08
Malatya Tecde Mahallesi Lağım Soluyor
Yeşilyurt İlçesi Tecde Ma

Yeşilyurt İlçesi Tecde Mahallesi'nde uzun süredir kanalizasyon sorununu çözemeyen MASKİ yüzünden mahalle kokudan geçilmiyor.

Deprem konutları


 Tecde Mahallesi'ndeki ağır kanalizasyon kokusu hem mahalle sakinlerini, hem de bölge esnafını isyan ettiriyor. Hem gece, hem de gündüz duyulan koku özellikle akşam saatlerinde artıyor. Pis koku, mahalle esnafını rahatsız ettiği gibi oradan geçenleri de etkiliyor. Birçok vatandaşın kokudan dolayı dışarı çıkmak istemediği öğrenilirken, bazılarının ise sürekli başka mahalledeki akrabalarına gitmek zorunda kaldıklarını kaydettiler. Mahalleli, gün boyunca kötü kokudan kurtulmak için defalarca Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ve MASKİ’ye başvurduğunu ifade ederek, olaya seyirci kaldıklarını iddia ettiler. Vatandaşlar, "Belediyemizin biran önce buraya el atması gerek. Çünkü bu koku metrelerce öteden duyuluyor ve hiç kimse mahallemize girmek bile istemiyor. Lağım suları şuan yüzeye çıkmış durumda ve biz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Belediyemizden bu konuda çalışma yürütmesini bekliyoruz. Aksi halde daha kapsamlı bir şekilde tepkimizi dile getireceğiz.  Tüm lağım suları yüzeye çıkmış, yeter artık bu konuda gereken ne ise o yapılsın" dediler. 


Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise,”MASKİ Malatya 5 gol yemiş gibi darmadağın olmuş.Tecde’mizde 500 dairenin bulunduğu Hayrat Sokak’ta 8 saattir kanalizasyon yola akıyor.Kokudan vatandaş kapısını açamıyor” diyerek tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

YouTube Haber arası