casino siteleri

Malatya TSO ve Malatya Teknokent birlikteliği örnek çalışmalara imza atıyor.

Malatya Düzenleme Tarihi : 01 Ocak 1970 02:00 Haber Girişi : 07 Ekim 2019 16:02
Malatya TSO ve Malatya Teknokent birlikteliği örnek çalışmalara imza atıyor.
Malatya TSO ve Malatya Te

Malatya TSO ve Malatya Teknokent birlikteliği örnek çalışmalara imza atıyor.

Deprem konutları

Bilindiği gibi en büyük sivil toplum örgütü Ticaret Sanayi Odalarıdır. TSO’lar bir ilin gelişimine öncülük eden, gelecek vizyonunu belirleyen en büyük STK’lardır. Aynı şekilde Teknokentlerde dar çerçevede ilin, geniş çerçevede ise bölgenin ve ülkenin bekasını ilgilendiren çalışmaların yapıldığı “misyon kent”lerdir. Her iki kurumun çok önemli ortak idealleri vardır. Bu iki kurum yüksek bir gelecek vizyonu ile güç birliği yaptıklarında önemli başarılar elde edildiğine dair birçok örnek var. 

Malatya her iki kuruma da sahip bir şehir. Son 3 yıla kadar Malatya Teknokent adından iyi bahsedilmeyen ve yanlış yatırım olarak görülen bir kurum Malatya TSO ise son 1,5 yıla kadar sadece iş adamlarının bir araya geldiği bir kurum izlenimi veriyordu.

Her iki kurumda yaşanan kan değişimi sonrasında son 3 yılda Malatya Teknokent il ve bölgede büyüme gösteren ve devamlı yükseliş trendine sahip ve yaptığı çalışmalarla kendinden söz ettiren bir yapıya ulaştığı görülüyor. Aynı şekilde son 1,5 yılda da Malatya TSO’da yaşanan yönetim değişikliği ile TSO da farklı bir vizyon çizmeye başladı.

Malatya TSO aynı zamanda Malatya Teknopark A.Ş. olarak kurulan yönetici şirketin yani Malatya Teknokent’in hissedarlarından ve aynı zamanda yönetim kurulunda da TSO üyesi Mesut Özdemir TSO’yu temsilen görev yapıyor.

Süre çok kısa olmasına rağmen Malatya’da da bu iki kurumun birlikte yaptıkları organizasyon ve faaliyetlerin sayısı ve sıklığı her geçen gün artış göstermeye başladığı gözden kaçmıyor. Bunun yanında Malatya TSO başkan ve yönetim ekibi sık sık teknokenti ve firmaları ziyaret ederek, destek açıklamaları yaptığı gibi firmaların ürün ve hizmetlerini yerinde inceleyerek projeleri birinci ağızdan dinliyor ve ürünlerin ilgili kişilere tanıtılması için “gönüllü pazarlamacı” olarak görev yapıyorlar.

Bu bağlamda TSO başkanı sessiz sedasız birçok kere teknokentteki firmaları yerinde ziyaret ettiği ve ürünlerine nasıl katkı sunabileceğini sorguladığı ve tanıtımı ve pazarlanması için özel gayret gösterdiği biliniyor. Bunun dışında belli dönemlerde başkan teknokentteki firmalar ile toplu görüşmeler yaparak ortak şikayetlerini dinliyor ve problemleri gidermek için gerekli adımları atıyor. Bu durum öyle bir noktaya gelmiş ki; Malatya TSO başkanı büyük bir sorumluluk alarak ve örnek bir davranış olabilecek bir adım atarak Malatya TSO’nun uzun zamandır kanayan yarası olan “dijitalleşme” problemi giderecek adımı Malatya Teknokentten bir firma ile imzaladığı anlaşma ile başlattı. Bu konu medyada da geniş yer buldu. Bu anlaşma Malatya TSO başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Malatya Teknokent firması Bera Ar-Ge yazılım firması arasında yapıldı ve  medyaya da “Malatya TSO dijitalleşiyor” haberi ile duyuruldu. Malatya TSO başkanı İstanbul’dan yazılımı kısa sürede, hızlı fakat çok pahalı olarak hazır almak varken kendi ilindeki Teknokentindeki firma ile çalışmayı tercih etti. Bunun TSO’ya değil Malatya Teknokent ve dolayısı ile ile bir katkı için yapıldığını anlamak zor değil. Çünkü, İstanbul başta olmak üzere il dışında bu tip yazılımları hazır satın almak mümkün ve risksiz bir durum iken TSO başkanı “elini taşın altına koyarak” ilin firmasını geliştirmeyi ön plana almış olduğu net olarak görülüyor. Bu mesele küçük görüle bilir fakat bir “Bir nal bir atı, bir at bir süvariyi, bir süvari bir bölüğü, bir bölük bir ülkeyi kurtardığı” gibi bu örnek davranış ilin diğer kurum yöneticileri tarafından da uygulanırsa; bu gibi yerel Teknoloji firmaları para kazanacak, kendi öğrencimizi, gencimizi kendi ilimizde yetiştirerek istihdam edecek, bu öğrenci İstanbul’a göç etmek yerine Malatya’da yaşayacak, burada evlenecek, evini burada kurup çocuklarını burada yetiştirecektir. Bu durum Malatya için hazırlanan istatistik verilerine de yansıyan, Malatya’nın “beyin göçü verme” problemine de gerçekçi bir çözüm olabilecektir. Böylece ilin kendi sermayesi kendi içide defalarca kazanca dönüşebilecek. Yine geçen yıl içerisinde TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımı ile düzenlenen etkinlikte Malatya TSO başkanı, Malatya Teknokentte faaliyet gösteren Meltech inovasyon firmasının geliştirdiği yapay zeka tabanlı yüz tanıma sistemli toplantı katılım yazılımını etkinlikte kullandırdı ve tüm TOBB üyesi TSO’larda yaygınlaşması için faaliyet yürüttü. Aynı zamanda bundan öncesinde yine firmayı yerinde ziyaret ettiği ve ürün hakkında bilgi aldığıda biliniyor.

YouTube Haber arası

Malatya Teknokentin yakındığı konulardan birisi de Malatya dışından çok fazla firmanın teknokenti tercih etmesine rağmen kendi OSB’mizdeki firmaların Ar-Ge faaliyetleri için Teknokenti kullanmaması. TSO Başkanı bu konuda da yine örnek bir davranış ile firmalarından birisini Ar-Ge ve yazılım faaliyetlerini yerine getirmek üzere Malatya Teknokente taşıma hazırlığı içinde. Ayrıca teknokentin tüm ihtiyaçlarında TSO temsilcisi Mesut Özdemir’i tam destek vermesi için yetkilendirdiği de bir gerçek. Yine ilin en büyük gelecek stratejilerinden olan “Üniversite Sanayi İşbirliğini” arttırma noktasında kendi kadar hevesli ve gayretli Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve ekibi ile bir çok kere bir araya geldiler. Bununla birlikte Rektör Kızılay’ın da büyük desteği ile TSO bünyesinde hukuk fakültesi desteği ile Tahkim Merkezi kurulması için görüşmeler başlattılar.