casino siteleri

ŞAVATA: “BU TÜR REKABETLER İKİ KENTİN FUTBOLUNA KATKI SUNAR”

Spor Haber Girişi : 17 Eylül 2015 16:55
ŞAVATA: “BU TÜR REKABETLER İKİ KENTİN FUTBOLUNA KATKI SUNAR”
Malatyaspor’un profesyone

Malatyaspor’un profesyonel ligdeki ilk kalecileri Yusuf Mor, Naci Şavata ve Vedat Erdoğan hafta sonu oynanacak Elazığspor derbisini yorumladı. Efsane kaleciler, pazar günkü maç öncesinde iki takımın camiasına birlik beraberlik mesajları verdi. Malatyaspor ve Elazığspor arasında oynanan karşılaşmaların her zaman büyük bir çekişmeye sahne olduğunu belirten Vedat Erdoğan, “Bu rekabet her zaman vardı ancak bu rekabeti saha içinde tutmak lazım” şeklinde konuştu.
ERDOĞAN: "BİZİM DÖNEMİMİZDE SPORUN DOSTLUK RUHUNUN DIŞINA ÇIKILMAZDI"
Malatya - Elazığ derbilerini özlediğini söyleyen Vedat Erdoğan, “Ben ve Naci abi aynı dönemde hem kalecilik hem de başkanlık yaptık bu kulüpte. Burada oynadığım, bu kulüpte olduğum için gurur duydum ömrüm boyunca. Yusuf Mor bizden büyüktü. Elazığ maçlarına çokça şahit olduk. Bizim dönemimizde sporun dostluk ruhunun dışına çıkılmazdı. Onlar buraya geldiklerinde biz onları gerektiği gibi ağırlar, biz oraya gittiğimizde ise onlar bizi el üstünde tutarlardı. Malatya ile Elazığ birbirine çok yakın iki şehir. ‘Benim Elazığ’da tanıdığım yok’ diyecek Malatyalı sayısı bir elin parmağını geçmez diye düşünüyorum. Kaldı ki kız alıp vermişiz. Benim de Elazığ’da yakın dostlarım var. Bence bu rekabetin kıymetini bilelim. Demek ki iki şehir de birbirini çok seviyor ki bu rekabet var arada. Maçı televizyondan izleyeceğim. Elbette ki dualarımız Yeni Malatyaspor’la olacak. Kazanırsak lige daha fazla asılırız. Ama kaybedersek tablo biraz bozulur. Tabi futbolun bir oyun olduğunu unutmayalım. Kaybetmek dünyanın sonu değil” diye konuştu.
ŞAVATA: “BU TÜR REKABETLER İKİ KENTİN FUTBOLUNA KATKI SUNAR”
Malatya ve Elazığ şehirleri arasındaki rekabetin en fazla futbolda kendini hissettirdiğini belirten Naci Şavata, bu rekabetin yıllar sonra hatırlandığında içinde tatlı hikayeleri barındıracak şeyler geride bırakması gerektiğini de vurguladı.
Naci Şavata Doğu’nun derbisiyle ilgili şunları söyledi:
“Bu rekabet tatlı bir rekabet olarak bugünlere geldi. Belki arada küçük hadiseler yaşandı ama her zaman durulması gereken yerde de duruldu. Ben bu rekabetin olmasına çok memnunum. Çünkü bu tür rekabetler iki kentin futboluna katkı sunar. Yarışma halinde olunur. Tabi gördüğümüz kadarıyla iki takım da son yıllarda büyük sıkıntılarla boğuştu. Elazığ daha akılcı adımlar atarak üst liglerde kaldı. İnşallah geçen sezonlardan dersler almıştır iki camiada. Derbiyi vallah açıkçası ben de büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Özlemiştik. Bu işe siyah bakarsak siyah görürüz. Mavi bakalım, yeşil bakalım. En doğrusu pozitif bakalım. Maç açık kanaldan yayınlanacak. Bu nedenle ortaya koyacağımız fotoğraf çok önemli. Pazar günü tüm Türkiye’ye örnek bir tablo sunalım.”
MOR: “SABIRLI OLURSAK KAZANAN BİZ OLURUZ”
Desteklerinin yerini bulmasını isteyen Amigo Yusuf lakaplı Yusuf Mor, "Malatyaspor sayesinde geçmişte çok güzel günlerimiz geçti. Geçen yıl, ‘Takım şampiyon olmadan ölürsem, gözüm açık giderim’ demiştim. Naci (Şavata) bana ’Sen o sözü Süper Lig için kullandın’ dedi. Evet Süper Lig’i görmeden ölürsem gözüm arkada kalır. İnşallah en kısa zamanda hak ettiğimiz yere geliriz. Tabi Malatya ile Elazığ arasındaki maçlar bu yaşımda bile beni heyecanlandırıyor. Bizim dönemlerimizde de çekişme olurdu ama bu dönemde biraz daha fazla. Ben inanıyorum ki Malatya misafirperverliğini en güzel şekilde gösterecektir. Çünkü ne Elazığ Malatya’sız, ne de Malatya Elazığ’sız yapabilir. İnşallah bu maçı kazanırsak yüzümüz güler. Bu maçta sabırlı olmalıyız. Sonuçta maç 90 dakika. Yenmek de var, yenilmek de. Sabırlı olursak kazanan biz oluruz” ifadelerini kullandı.

Deprem konutları