casino siteleri

Sivas´ta deprem anı ve acil durum tahliye tatbikatı gerçekleştirildi

Eğitim Haber Girişi : 15 Aralık 2023 12:09
Sivas´ta deprem anı ve acil durum tahliye tatbikatı gerçekleştirildi
Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda, Sivas İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Sivil Savunma Amirliği ve İSG birimi koordin
Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda, Sivas İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Sivil Savunma Amirliği ve İSG birimi koordinasyonunda "Deprem Anı ve Acil Durum Tahliye Eğitimi" verilerek tatbikatı yapıldı.
Birim müdürlerinin ve personellerin hazır bulunduğu eğitimde, tatbikat öncesinde Sivas AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, Eğitim Şube Müdürü Fatih Tecer ve AFAD personeli tarafından "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi. Sonrasında ise deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Muhtemel bir deprem durumunda alınacak önlemlerin bilinmesi, bilinçli hareket edilerek oluşan hasarın en asgari düzeye indirilmesi, herhangi bir kargaşaya mahal vermeden sorumluluk ve görev bilinciyle hareket edilmesinin hedeflendiği eğitim sonrasında, eğitime katılan personeller "Çök Kapan Tutun" pozisyonlarını gerçekleştirdiler. Akabinde verilen siren sesi ile acil durum planı doğrultusunda, güvenli tahliye edildi.
Tatbikat sonrasında konuşan AFAD personeli toplanma alanında, afet yönetimine ilişkin bilgileri paylaşarak can ve mal kayıplarının önlenmesi için tatbikatların son derece önemli olduğunu vurguladı.