casino siteleri

Sivas´ta hacı adaylarına eğitim semineri

Eğitim Haber Girişi : 10 Mayıs 2023 09:32
Sivas´ta hacı adaylarına eğitim semineri
Sivas´ta İl Müftülüğü tarafından hacca gidecek adaylar için eğitim semineri düzenlendi.İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlen
Sivas´ta İl Müftülüğü tarafından hacca gidecek adaylar için eğitim semineri düzenlendi.
İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerine 500 hacı adayı katıldı. Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminere hacı adaylarının yanı sıra din görevlileri de katıldı.
Seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kura sonucunda Türkiye´den 83 bin 430, Sivas´tan ise 780 hacı adayının hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gideceğini söyledi.
Müftü Altunkaya; "Hac ibadeti, imkanı olan her Müslümanın belirli bir zaman içinde, belirli mekanları ziyaret ederek, bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı bir ibadettir. Hac; dilleri, kültürleri, renkleri, ırkları, ülkeleri farklı ancak hedefleri, duyguları ve gayeleri aynı milyonlarca Müslümanın ilahi aşk içerisinde bir araya gelmesi ve birlikte Allah´a yönelmesidir. Bu duygular içerisinde burada gerçekleştirdiğimiz seminerlerin faydasını inşallah hac yolculuğu esnasında daha iyi anlayacaksınız" dedi.
Altunkaya´nın konuşmasının ardından seminere geçildi. Seminerin ardından hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur´an-ı Kerim ve meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberinden oluşan malzemeler teslim edildi.