casino siteleri

Ünal’dan siyaset dersi

Bölge Haber Girişi : 25 Ekim 2017 16:32
Ünal’dan siyaset dersi
AK Parti Genel Başkan Yar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreninde öğrencilere hitaben yaptığı akademik konuşmasında, değişen dünyada pozisyon değişikliklerinin gerekliliğine değindi.

Sivas Cumhuriyet Üniversite 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni bugün kampüs içerisindeki Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, öğrencilere hitaben yaklaşık 1 saatlik akademik bir konuşma gerçekleştirdi. Ünal konuşmasında değişen dünyada pozisyon değişikliklerinin gerekliliğine değinerek, AK Parti’nin eleştirildiği pozisyon değişikliklerine açıklama getirdi. Ünal, “Eğer bir akademisyen eğen 15 Temmuz’u konuştuğunda bir ideolojik pozisyon ile konuşuyorsa orada ciddi bir sorun var demektir. Bizim ısrarla pozisyonlarımızı korumaya çalışmak ve bunun üzerinden değerlendirmeler yapmak gibi tuhaf bir alışkanlığımız var. Her şey çok hızlı değişiyor. Birileri bize diyor ki ‘bunlar daha düne kadar Eset ile kol kolaydı.’ Şimdi bu cümleyi alıp bir analiz edelim. Bu akademisyen veya siyasetçi ne demek istiyor. ‘pozisyonunuzu niye değiştirdiniz. Pozisyonunuzu değiştirmemeniz lazım’. Yani statik, heykel gibi bir yerde durmanız gerekiyor. Yada FETÖ ile mücadele etmişsiniz. Devletin içerisinden bin şeytanı çıkartmışsınız. Bir kanser urunu temizlemişsiniz. ’E siz daha düne kadar FETÖ ile kol kolaydınız’ diyor. Şunu demek istiyor. ‘Neden kol kola olmayı bıraktınız’. Arkadaşlar böyle bir bakış acısı olmaz. Pozisyonların hızla değiştiği bir dünyada sadece neyi koruyacağınızı ve neyi değiştireceğinizi bilmeniz gerekir” dedi.



"Neyi koruyacağız ve neyi değiştireceğiz?"

Ünal konuşmasında bir ülkenin koruması gereken değerlerinin ve değiştirebileceklerinin olduğuna vurgu yaparak, “Bugün dünyanın hiçbir yerinde hiç kimse kendini güvende hissetmiyor artık. Bana dünyanın hiçbir yerinde insanların kendini güvende hissettiği bir yer söyleyemezsiniz . Bugün kendini dünyanın efendisi zanneden Amerika öyle bir sorun ve kriz ile yüz yüze ki. Trump ABD derin devletini Kennedy suikastını belgelerini açıklamakla tehdit ediyor. Çünkü orada kalamayacağını, oradan tasfiye edileceğini görüyor. Ya da benim affetme yetkim var kendimi affede bilirim diyerek absürt bir kriz çıkartabiliyor” dedi.



"AB eski AB değil"

Ünül, AB ile ilişkilerin bozulmasının nedenini AB’de ki değişikliklerden kaynaklandığına dikkat çekip, “Bize ‘AB ile ilişkilerinizi neden iyi götürmüyorsunuz’ diyorlar. Bana 2005’deki, 2006’daki AB’yi getir. Bana 2005’teki Almanya’yı, 2006’daki Hollanda’yı Belçika’yı getir. Gayet güzel yürütüyordum zaten. Siz sıfır sorun ile başladınız, sırf sorun haline geldiniz. Bana 2004’teki Kuzey Afrika ve Orta Doğuyu getirin. Hiçbir sorun yok. Libya’da ki yaşananların sorumlusu ben miyim. Tunus ve Mısır’da yaşananların sorumlusu ben miyim. Bölgede yeni bir düzen kurmak isteyeler içeride acaba siyaset bu kadar güçlü olmasaydı, güçlü bir lider olmasaydı, bölgede her şey büyük bir değişim ile yıkılırken acaba Türkiye bir istikrar adası olarak ayakta durabilirmiydi? Birde bu soruyu soralım. Duramazdı. Düşünün çevremizdeki 9 ülke yönetilemez durumda. Bunlardan 4 tanesi devlet olabilme niteliğini kaybetmiş durumda. Böyle bir bölgede siz sanki Norveç ve Finlandiya’da yaşıyormuş gibi stabil bir dünya bekliyorsunuz" dedi.



"Uzun bir süre hiç kimse kendini güvende hissetmeyecek"

Ünal, değişen dünya dengeleri içerisinde uzun bir süre hiçbir ülkenin kendisini güven içerisinde hissetmeyeceğini belirterek, “İngiltere önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde dünyanın içerisine gireceği o şiddetli türbülansı görüyor ve ayak bağlarından kurtuluyor. Bu anlamda kendini hazırlayan üç ülke var. Rusya,Türkiye ve İngiltere. ABD şu anda Trump ile başı belada. Avrupa ülkeleri birlikteliklerini ayakta tutup tutmayacaklarını bilemedikleri, yükseler ırkçılığın içeride neden olduğu kaynama. ABD ve Avrupa bu türbülansa dönük ciddi kaygı ve sorunlar yaşıyor. Bize pozisyon değiştirmeyin diyenlerin pozisyonlarını çok merak ediyorum. Maalesef uzunca bir süre kimsenin kendisini güvende hissetmediği. 18. 19. Yüzyılda değişimin tüm uçurumları ile geldiğinde yeni bir düzen arayışının yeni bir toplum düzenini ortaya çıkarttığı günlerde olduğu gibi değişim tüm uçurumları ile üzerimize geldi ve bize çarptı. Toplum yeni bir ilişki biçimine doğru şu anda savrulurken birileri, ısrarla geçmişin güvenli günlerini muhafaza etmeye çalışıyorlar. Böyle bir siyasi akıl toplumu ancak uçuruma taşır. Türkiye konusunda herhangi bir kaygı ve endişeye kapılmayın. 2000’li yılların başında Türkiye değişimini ve dönüşümünü gerçekleştirememiş, krizler ile karşı karşıya, soğuk savaş yıllarından kalan vesayet odaklarının güçlü bir şekilde ayakta olduğu bir Türkiye vardı. Bugün siyasetin egemen olduğu. Toplumun taleplerinin, 7 Haziran’da iktidar bir anda güçsüzleşti. Bunu millet bağladı. Milletin iradesinin önünde her hangi bir engel söz konusu değildir. Türkiye büyük devasa sorularını çözmüştür. Önümüzdeki 15 yıla kendini hazırlamıştır. Post klonlayan sistemler temel özelliği değişmekte olan ülkelerin öz güvenine saldırırlar. Asla öz güveninize saldırılmasına müsaade etmeyin. Kendinize ülkenize ve potansiyelinize güvenin. Kaygılanmayın" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Rektör Yıldız, Ünal’a üzerinde hat bulunan bir tablo hediye etti.