casino siteleri

Başkan Kızıldaş'tan Tepki

Malatya Haber Girişi : 23 Eylül 2017 22:13
Başkan Kızıldaş'tan Tepki
Arguvan'da bakkala içki s

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, ruhsat ile ilgili Arguvan’da yapılan bilgisiz dedikodu ve yanlış bilgi üzerine bir açıklama yapmıştır.

Deprem konutları

“Son günlerde sanal alemde, sosyal medyada Arguvan’ın Eymir mahallesinde Arguvan Belediyesinin o mahallede bulunan bakkala içki satma ruhsatı vermediğini iddia ededen ve aklı sıra bir şeyler bildiğini sanan bazı kişiler yaptıkları yorumlarda büyüklük tasarlayarak çok şey biliyormuş, edası takınarak iki cümlenin birisinde emekten, ekmekten dem vuran kişi başkalarına da ders vermeye kalkıyor. Ona buna cevap yetiştireceğine zahmet edip kanunu okusa bu işin doğruluğu nedir diye belediyeye sorsa bu durumlara düşmeyecekti.

Şunu iyi okumanızı ve bilmenizi isterim; bakkal açma, manav açma ruhsatını belediyeler verir. Alkol, tütün ve tütün mamullerini satma ruhsatını illerde il tarım müdürlüğü, ilçelerde ise ilçe tarım müdürlüğü verir.

Size bu bilgileri yanlış verenlerin amacı çok başka ama ilkeli insanlar araştırır, sorar, doğruyu bulur ondan sonra eleştirisini yapar.  Yalan ve yanlış bilgilerle kurumları suçlamak kimseye bir şey kazandırmaz. Hele emek ve ekmek diyenler, buna daha çok dikkat etmek durumundadırlar.

Bir daha belirtmek isterim ki; Alkol, tütün ve tütün mamullerinin satış ruhsatını illerde il tarım müdürlüğü, ilçelerde ise ilçe tarım müdürlükleri veriyor. Belediye ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin tümü gibi Arguvan Belediyesi de Cem evlerini ibadethane olarak mecliste kabul etmiştir. İlgili kişinin tekel ruhsatı başvurusu üzerine Arguvan Kaymakamlığının, Arguvan Belediye Meclis kararını göz önüne alarak ilçe tarım müdürlüğünün ruhsat veremeyeceği görüşü üzerine ilçe tarım müdürlüğü ilgili şahsa ruhsat vermemiştir. İlgili şahıs konuyla ilgili bize geldiğinde bizlerde sizler gibi CHP’li Belediyelerin Meclis kararlarının devlet tarafından kabul edilmediğini onun için ruhsatının verilmesi gerektiğini kendisine belirttik. Yasal yollara başvurabileceğini ve hakkı olduğunu söyledik. Ama ilgili şahıs ve ona akıl verenler, konuyla hiçbir ilgisi olmayan Arguvan Belediyesini suçlaması çok saçma bir durum olduğunu gözler önüne seriyor. Arguvan Belediyesi bütün Arguvanlıların Belediyesidir. İnsanlar yazdıklarına ve yazacaklarına dikkat etmelidir. Kurumları yıpratmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Yapıcı eleştirilere sonuna kadar açığız. Ama haksız ve mesnetsiz eleştirilerin karşısında dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz.

Kimse bizim demokratlığımıza da insanlığımıza da dil uzatma hakkına sahip değildir. Biz bugüne kadar onurumuzla yaşadık, kimseye yalakalık yapmadık. Herkes söylediği söze de yazdığı yazıya da dikkat etmeli hele emekten bahsedenlerin daha çok dikkat etmesi gerekir. Bu yazıyı yazanların haksız yere suçladıkları Arguvan Belediyesi ve çalışanlarına bir özür borcu bulunmaktadır.

Arguvan Belediyesi her konuda sorulacak sorulara açık ve aleni şekilde cevap verir. Herkes bilgi alma hakkına sahiptir.”

 

Mehmet Kızıldaş

YouTube Haber arası

Arguvan Belediye Başkanı