casino siteleri

Milletvekili Açıkkapı;"Malazgirt Zaferi dirilişin başladığı yerdir"

Bölge Haber Girişi : 26 Ağustos 2017 15:42
Milletvekili Açıkkapı;
AK Parti Elazığ Milletvek
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,"Malazgirt Zaferinde, tarihimiz boyunca verdiğimiz adalet, insanlık ve huzur mücadelesinin kodlarını bulmak mümkün"dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,Malazgirt Zaferi’nin 946’ıncı yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu.

Milletvekili Açıkkapı açıklamasında,“Malzagirtte kazanılan zafer bu kadim milletin tarihi boyunca verdiği mücadelenin kodlarını içinde barındırıyor. "Beyaz Elbisem Kefenim Olsun"diyen büyük komutan Alparslan ve onun cesareti, imanı ile yiğit askerleri, batıdan gelen haçlı zihniyetini Malzgirt’te yenilgiye uğrattıktan sonra Anadolu’nun kapılarını açarak Anadolu’yu vatan yapan, yine Anadolu’ya hasret kaldığı adaleti, barışı ve huzuru getirecek tarihin yazıldığı bir destandır.Kadim milletimiz bu coğrafyalardaki zülümlere karşı dururken, bu coğrafyaları sömüren güçler oyunlarına hiç bitmeyen bir iştahla devam ettiler. Ama Rabb’ime hamdolsun ki bu aziz millet her türlü saldırıya, kumpasa aynı feraset ve imanla cevap verdi. Bakınız bugün hala devam eden bu haçlı saldırıları karşısında milletimiz tarih boyunca imkansızlıklar içinde mücadele verirken imkansızlıkların üstesinden gelmeyi de bildi. Bu gün güç dengeleri deyip haçlı zihniyetinden çekinenler şunu iyi bilmeli ki bu aziz millet cesaret, feraset ve imanıyla Malazgirt’te kendinden kat be kat büyük bir orduyu yendi, Bizansın dev surlarını yıkıp İstanbul’u fethetti, Çanakkale’de destan yazdı, 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’da imkansızlıklara rağmen 7 düvele meydan okuyup zaferler kazandı, 15 Temmuz 2016’da FETÖ ve yandaşı alçak teröristleri yenilgiye uğratırken tankları çıplak elleriyle durdurdu ve onurunu şerefini çiğnetmedi"şeklinde dile getirdi.

Bizler millet olarak kenetlendiğimiz, imanımızla çalışıp ürettiğimiz ve haçlı zihniyetinin aramıza nifak sokmasına izin vermediğimiz sürece Allah’ın izniyle başaramayacağımız iş, açamayacağımız kapı olmayacaktır diye konuşmasına devam eden Milletvekili Açıkkapı;"Bugün kurucu liderimiz, genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan etrafında kenetlenen , liderine desteğini esirgemeyen milletimiz sayesinde hem oynanan oyunları ve tezgahları senaristlerinin başına yıkıyor, hem de ekonomimizi şaha kaldırıyoruz. Aynı zamanda askeri anlamda ise dışa bağımlılığımızı yüzde 80’lerden yüzde 35-40’lar seviyesine indirdik.Milletimiz Liderinin arkasında durdukça da daha bir çok alanda dünya liginde ciddi mesafe kaydetmemiz işten bile değil.Malazgirt Zaferinin kodlarını iyi tahlil edebilirsek dirilişin kodlarını ve bu kadim milletin inanç ve imanla bir arada kenetlendiğinde neler başarabildiğini ve başarabileceğini çok iyi anlayabiliriz. Büyük şair Mehmet Akif’in dediği gibi ’Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma!Nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.’Malazgirt Zaferinin büyük komutanı Alparslan Han ve onun cesur askerlerini rahmet ve minnetle anıyorum"ifadelerine yer verdi.